Gebitsprotheses

Gebitsprotheses

Voor wie, en wat wordt er vergoedt

Voor wie kan ik wat betekenen

– Iemand die al een gebitsprothese draagt, zowel gedeeltelijk als een gehele gebitsprothese of op implantaten.
– Iemand die via een Tandarts of kaakchirurg wordt verwezen om een immediaat (nood)prothese te maken.

En wat wordt er vergoed door uw verzekering

Als tandprotheticus kun je een zorgovereenkomst met een verzekering afsluiten, dit is voor de patiënt die in de praktijk behandeld wordt en stuk gemakkelijker. Het papierwerk wordt geheel uit handen genomen, u hoeft niet zelf meer met declaraties optesturen dit wordt voor u gedaan.

Volledige gebitsprothese

De kosten voor een volledige boven- of/en ondeprothese verschilt per verzekering.
Wat de vergoedingen betreft wordt de volledige gebitsprothese voor 75% uit de standaard verzekering vergoedt, de resterende 25% moet uit een aanvullende verzekering komen.

De vergoeding voor implantaten is een ander verhaal, Dit wordt in samenwerking met een tandarts-implantoloog gedaan. Er wordt een uitgebreide aanvraag bij de desbetreffende zorgverzekeraar gedeponeerd, en die besluit hierover. Voor een klik gebit betaald u 8%, 10% of 17% van de kosten, afhankelijk van de soort behandeling.

Partiële gebitsprothese

Partiële protheses waaronder kunststof- en frameprotheses, worden voor een gedeelte vergoed uit de aanvullende tandverzekering.
De kosten verschillen per verzekering.
Wilt u meer weten over vergoedingen en of er een zorgovereenkomst is voor uw verzekering, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken in de praktijk.